Recunoașterea feței care vin în căutarea imaginilor - Fotografie - 2019

Seminarul "Razi pentru o familie mai buna" - sesiunea 1 partea 1 (Iunie 2019).

Anonim

Ați fost frustrat în căutarea fotografiilor utilizând motoarele de căutare tradiționale precum Google sau Yahoo sau site-urile de partajare a imaginilor? Obțineți, de obicei, o mulțime de imagini care nu au legătură sau căutarea dvs. este împiedicată de etichetarea (lipsa) de calitate utilizată de alți utilizatori de Internet? Începând cu anul 2007, compania de pornire suedeză Polar Rose dorește să înceapă să faciliteze căutarea imaginilor prin folosirea tehnologiei de recunoaștere a feței și recunoașterea facială pentru a identifica cu precizie persoanele din fotografii.

Parte a strategiei Polar Rose este de a permite utilizatorilor să adnotă fotografii cu nume și alte detalii, valorificând astfel cunoștințele colective ale utilizatorilor de Internet pentru a furniza date brute pentru tehnologia Polar Rose. Utilizatorii, la rândul lor, se pot baza pe acea cunoaștere colectivă pentru a găsi fotografii cu aceleași persoane sau similare, bazându-se atât pe datele furnizate de utilizatori, cât și pe inferențele tehnologiei de recunoaștere a feței Polar Rose, care ar trebui să poată face față schimbărilor în iluminare, expresie și perspectivă prin transformarea fețelor în "chipuri tipice" tridimensionale.

Tehnologia Polar Rose va avea două forme: unul va fi un plug-in de browser disponibil în mod liber, care va fi lansat în primul trimestru al anului 2007. Plug-in-ul va detecta oamenii în fotografii online și va afișa un logo Polar Rose undeva sub fețe detectate. Dacă faceți clic pe trandafir, utilizatorii pot adăuga un nume și alte informații relevante despre persoană; datele sunt apoi trimise înapoi către Polar Rose, care o folosește pentru a-și rafina motorul pentru a identifica aceeași persoană în alte fotografii sau pentru a găsi persoane asemănătoare.

Polar Rose intenționează, de asemenea, să elibereze API-uri fără drepturi de autor, astfel încât site-urile Web să poată integra funcționalitatea Polar Rose în site-urile lor … atâta timp cât păstrează semnătura a crescut și asigurați-vă că datele utilizatorilor sunt transferate înapoi la Polar Rose. API-urile vor debuta și în primul trimestru al anului 2007, deși compania declară că unele parteneriate vor fi anunțate în ianuarie.

Oricât de interesant ar fi tehnologia, modelul Polar Rose nu ridică probleme de confidențialitate interesante. De exemplu, ce va face Polar Rose pentru a contracara jocul inevitabil al serviciului (cineva care posta mii de fotografii ale lui insusi identificate ca "Brad Pitt") sau utilizari ale Polar Rose pentru farsa sau hartuire (de exemplu, etichetarea fotografiilor unei persoane dislikate ca "Adolf Hitler"). Vor fi utilizatorii capabili să controleze dacă - sau cum - se utilizează amprentele lor Polar Rose, să le împiedice distribuirea sau să asigure precizia lor? Și cine va avea acces la aceste date și ce vor putea să facă cu ea? Întrebări întrebări întrebări.