Intel introduce noi CPU-uri de procesare a imaginilor digitale - Fotografie - 2019

The accelerating power of technology | Ray Kurzweil (Iulie 2019).

Anonim

Intel Corporation a prezentat astăzi două microprocesoare digitale programabile de înaltă performanță, optimizate pentru segmentul de piață pentru imagini. Noile procesoare media digitale au fost dezvoltate în colaborare cu Xerox Corporation (NYSE: XRX). Intel preia acum noii procesatori la producătorii de procesare de documente din întreaga lume.

Procesoarele media digitale Intel® MXP5800 și Intel® MXP5400 sunt proiectate să îndeplinească sarcini complexe necesare produselor mid-range și high-end, cum ar fi copiatoarele digitale, scanerele, imprimantele și dispozitivele multifuncționale. Procesoarele combină performanțele ridicate ale circuitelor integrate specifice aplicației (ASIC) cu programabilitatea unui microprocesor. Noile procesoare vor permite producătorilor de imagini să reducă în mod semnificativ costurile de dezvoltare și ciclurile de proiectare și vor livra produse cu performanțe asemănătoare ASIC care se bazează pe blocuri de siliciu programabile.

MXP5800 încorporează o gamă scalabilă de opt motoare computerizate care combină procesoare bazate pe fluxuri de date și acceleratoare de hardware specializate pentru a obține performanțe ridicate în sarcinile de procesare media digitală. MXP5400 conține patru motoare computerizate. Împreună, acești doi noi procesatori permit producătorilor de imagini imaginilor să furnizeze produse care se adresează unei game largi de prețuri și performanțe. În plus, mai multe procesoare pot fi combinate pentru performanțe chiar mai ridicate. Motoarele multiple compute din interiorul procesorului sunt programabile în mod independent; astfel, fiecare poate efectua o operație diferită în paralel.

Programabilitatea celor două noi procesoare media digitale permite producătorilor să adauge noi funcții și capabilități prin software în timpul ciclului de proiectare sau ca upgrade, după ce produsele sunt deja în uz. În schimb, timpul de dezvoltare îndelungat pentru ASIC, de obicei între 12 și 24 de luni, necesită definirea și integrarea capabilităților produselor înainte de debutul lor pe piață. Caracteristici suplimentare sau modificări ale standardelor nu pot fi adăugate ulterior. Producătorii pot folosi și MXP5800 și MXP5400 pe mai multe linii de produse, în loc să proiecteze și să producă un ASIC diferit pentru fiecare produs.

Efortul de dezvoltare a combinat expertiza Intel în proiectarea și furnizarea microprocesoarelor programabile de înaltă performanță cu expertiza imagistică a documentului Xerox. În timpul efortului de dezvoltare comună, Xerox a contribuit la îmbunătățirea procesului de procesare prin cartografierea algoritmilor complexi de procesare a imaginilor către procesor în curs de dezvoltare. Acest lucru a asigurat adecvarea procesorului pentru aplicațiile de procesare a imaginilor.

"Ritmul rapid al schimbării în mediile digitale este alimentarea creșterii explozive a cantității și complexității imaginilor digitale la domiciliu și birou, determinând nevoia de procesare media de înaltă performanță și programabilă", a declarat Glenda Dorchak, vicepreședinte Intel Communications Group, și directorul general al Intel Consumer Electronics Group. "Lucrul cu Xerox ne-a permis să accelerăm dezvoltarea acestei noi arhitecturi. Cu anunțul de astăzi al procesoarelor media digitale MXP5800 și MXP5400, vom prelua acum această tehnologie interesantă în industria platformelor de imagini digitale. "

"Acest efort de dezvoltare cooperatistă este un exemplu excelent al eforturilor de inovație deschisă care devin din ce în ce mai răspândite pe piața actuală", a declarat Hervé Gallaire, președintele Grupului de Inovare Xerox și directorul de tehnologie al companiei. "Designul modelului MXP5800 se bazează pe competența centrală a Xerox în domeniul imaginilor digitale. Mergând mai departe, Xerox va beneficia direct de performanța, programabilitatea și scalabilitatea acestor noi procesoare media digitale. Putem livra o gamă mai largă de produse, le putem aduce pe piață mai repede și ne vom mări avantajul competitiv atât în ​​ceea ce privește caracteristicile, cât și performanța, pe măsură ce trecem la acest nou programabil chip ".

Producătorii pot achiziționa kitul de dezvoltare digitală pentru procesoarele media Intel MXP5800 pentru $ 2, 995. Acesta include noul procesor media digital, cardul de dezvoltare PCI, instrumentele de programare, codul de probă și documentația. Modelul MXP5800 este estimat la 68 $ în cantități de 10 000, în timp ce prețul MXP5400 este de 51 $ în cantități de 10 000. Ambele vor fi disponibile în volum până la sfârșitul anului. Informații detaliate despre procesoare pot fi găsite la www.intel.com/go/imageprocessing.

Xerox, al cărui algoritm de imagini propriu va fi disponibil pentru licență de la o terță parte, dezvoltă o gamă de produse de imagini digitale care încorporează modelele MXP5800 și MXP5400. Compania intenționează să introducă primele produse cu noile procesoare în 2004. Xerox intenționează, de asemenea, să-și autorizeze propriile algoritmi de procesare a imaginilor pentru alte companii pentru utilizarea cu noile procesoare media Intel.