Konica Minolta iese din camera foto, film de afaceri - Fotografie - 2019

Cum se pot printa fotografiile pe hartie foto acasa cu imprimanta (Iunie 2019).

Anonim

Konica Minolta din Japonia a anunțat astăzi că iese de pe piața cameramanilor și filmelor, punând capăt unuia dintre cele mai recunoscute nume din lume în fotografie. Președintele companiei, Fumio Iwai, a anunțat, de asemenea, că va demisiona pe 1 aprilie 2006, pentru a fi înlocuit de vicepreședintele Yoshikatsu Ota.

Konica Minolta a spus în noiembrie 2005 că a avut în vedere diminuarea afacerii sale tradiționale în domeniul fotografiei, dar nu a închis-o complet.

Referindu-se la piețele în declin ale camerelor și filmelor tradiționale și la dificultățile dezvoltării și comercializării produselor de fotografie digitală pe o piață în continuă schimbare, compania a anunțat că va înceta producerea filmului fotografic și a hârtiei color la data de 31 martie 2007 și se va retrage din afacerea camerei până pe 31 martie, 2006. Konica Minolta va vinde afacerea Sony digital reflex (SLR) pentru o sumă nedivulgată; Konica Minolta va continua să producă camere digitale SLR și lentile intermediare care vor fi dezvoltate și comercializate sub marca Sony. Sony, la rândul său, intenționează să dezvolte camere digitale SLR compatibile cu sistemele de montare a lentilelor Maxxum / Dynax de la Konica Minolta, oferind compatibilitate viitoare pentru sistemele de lentile care au fost deja pe piață.

Konica Minolta este un nume cunoscut în industria fotografiilor, chiar dacă compania a fost înființată doar în august 2003 prin fuziunea dintre Minolta Company și Konica Corporation. Un predecesor al Konica a introdus prima sa cameră și prima hârtie fotografică din Japonia în 1903; prima aparat de fotografiat Minolta a apărut în 1933, primul film de culori Japans în 1940, iar companiile au continuat să producă primele camere auto-focalizare mondiale și să lanseze tehnologia camerei SLR la mijlocul anilor '80. "Grupul Konica Minolta va depune eforturi maxime pentru a nu provoca neplăceri clienților noștri [sic] din cauza deciziei pe care am făcut-o de data aceasta. În același timp, afacerile cu camere și fotografii sunt afacerile noastre tradiționale încă de la înființarea noastră și dorim să ne exprimăm în mod sincer aprecierea față de fanii mondiali Konica Minolta pentru patronajul lor la produsele noastre pentru mai mult de un secol ".

Compania a mai spus că va înceta dezvoltarea minilaburilor, a mașinilor pe care le vedeți în magazinele foto folosite pentru a dezvolta și a imprima fotografii tradiționale și, în schimb, să se concentreze asupra copiatoarelor color, a materialelor afișate pe ecranul LCD, a echipamentelor medicale pentru imagistică și a altor dispozitive optice.

Retragerea lui Konica Minolta din industria cinematografică ar putea fi un avantaj minor pentru rivalii Kodak și Fujifilm (care au anunțat rapid că vor continua să facă filmul tradițional de aparat de fotografiat), deși ambele companii au fost supuse presiunii de a-și diminua afacerile de film.