Noul Epson Stylus Pro 4000 - Fotografie - 2019

Canon PIXMA PRO-100S (Iunie 2019).

Anonim

Epson, cea mai recentă și cea mai avansată imprimantă fotografică la nivel profesional, până în prezent, este sub forma unui design desktop. Noul model Epson Stylus (R) Pro 4000 creează imagini de calitate de expunere cu o lățime de până la 17 țoli la o viteză aproape dublă față de cea a imprimantelor Epson Stylus Pro anterioare. Imprimanta are o nouă capul de imprimare cu opt canale și un sistem de cerneală pigmentat Epson UltraChrome (TM) cu șapte culori, care comută automat între cernelurile Matte Black și Photo Black pentru o calitate optimă a imprimării pe diferite suprafețe media. Este, de asemenea, ambalat cu mai multe caracteristici avansate, concepute special pentru nevoile fotografilor profesioniști de astăzi, designerii grafici, imprimantele comerciale, cartografiere GIS, utilizatorii CAD și multe altele.

"Suntem încrezători că Epson Stylus Pro 4000 va fi cea mai populară și mai bine vândută imprimantă Stylus Pro încă", a declarat Mark Radogna, senior manager de produs, grafică profesională, Epson. "Combinația de calitate a imaginii uimitoare a acestei imprimante, performanță dramatic mai rapidă și manevrabilitate unică de 17 inchi, va fi un produs indispensabil pentru orice profesionist în domeniul imaginilor digitale - în special cu un preț estimat la strada de numai 1, 795 $."

Epson UltraChrome Cerneală

Epson Stylus Pro 4000 beneficiază de tehnologia premiată Epson UltraChrome, o componentă vitală pentru producerea tipăririlor de calitate exponate care sunt disponibile. Această formulă bazată pe pigmenți folosește șapte culori individuale (cyan, magenta, galben, cyan ușor, magenta lumină, negru deschis și comută una dintre celelalte două cerneluri negre unice) pentru a crea o gamă extrem de largă de culori care elimină aruncările de culori și mărește tonurile midtones . Imprimanta poate fi de asemenea utilizată pentru a imprima o gamă largă de fotografii alb-negru folosind cerneala de Negru Negru de densitate mai mică.

Cernelurile Epson UltraChrome sunt rezistente la apă și oferă o rezistență la lumină pentru imagini color de până la 100 de ani și mai mult de 100 de ani pentru imprimări alb-negru, pe hârtie Epson specifică sub sticlă non-UV (a) rezistența la lumină a culorii este evaluată la mai mult de 100 de ani pentru toate lucrările profesionale de vârf ale Epson. Caracterul rapid de uscare a cernelurilor Epson UltraChrome face de asemenea posibilă manipularea tipăririlor în momentul în care acestea ies din imprimantă.

Epson Stylus Pro 4000 are opt canale / canale individuale care pot manevra cartușe de 110 ml sau 220 ml sau o combinație de ambele dimensiuni. Fiecare cartuș utilizează de asemenea tehnologia Epson Intelligent High-Capacity Ink, o funcție care stochează o varietate de informații pe un cip de memorie (inclusiv nivele de cerneală) și comunică datele la imprimantă ori de câte ori alimentarea este pornită.

Modificarea automată a modului negru de cerneală

Pentru a obține cel mai înalt nivel de calitate a imaginii pe o gamă largă de tipuri de suporturi, Stylus Pro 4000 (în modul fotografic) oferă două cerneluri / moduri negre (Photo Black și Matte Negru) care sunt activate automat de imprimantă. Imprimanta funcționează în modul Negru foto ori de câte ori utilizatorul stabilește driverul imprimantei pentru suprafețe de imprimare fotografică, cum ar fi lucios, lucios sau semimat. Toate cele șapte culori sunt utilizate în modul Foto Negru, care include o combinație de cerneală Negru foto și Cerneală Neagră Negră pentru a obține o notă D-max de până la 2.1. Dacă utilizatorul selectează o suprafață mată, de bumbac sau de artă fină în driverul imprimantei, imprimanta trece în modul Matte Negru. Acest mod utilizează, de asemenea, toate cele șapte culori, dar folosește o combinație de cerneluri mată negru și negru pentru a obține o notă D-max de 1, 69.

Manipularea materialelor și flexibilitatea

Imaginile pot fi tipărite pe orice tip de suport (cu o grosime de până la 1, 5 milimetri) la o lățime de 17 centimetri, folosind role sau foi tăiate. Unele dintre aceste suporturi includ hârtie simplă și hârtie specializată Epson, cum ar fi hârtie lucioasă, semi-lucioasă, lucioasă, mată, hârtie fotografică, panza și hârtie de artă, suporturi de verificare a gradului de comercializare și multe altele. De asemenea, Epson oferă un set complet de profiluri RGB ICC profesionale la nivel înalt pentru o reproducere extrem de precisă a culorilor pe o varietate de suprafețe.

O tavă media cu capacitate ridicată, cu capacitate de până la 250 de coli de hârtie de dimensiuni normale sau până la 50 de coli tăiate de materiale fotografică de până la 17 "x 22". Tava de tăiere poate fi alimentată automat utilizând funcția de încărcare a foii de tăiere rapidă a imprimantei. Utilizatorii de medii de imprimare pot beneficia de imprimarea BorderFree (TM), o caracteristică care permite utilizatorilor să imprime atât pe marginea stângă, cât și pe cea dreaptă a suportului, în timp ce taie automat marginile de sus și de jos pentru a imprima pe cele patru laturi ale hârtiei. Un cutter încorporat este inclus pentru a tăia amprentele mai rapid și cu o precizie și siguranță mai mari decât tehnicile manuale. Tamburile pentru rulouri reglabile de utilizator pot accepta fie miezuri media de două sau trei centimetri.

Design elegant și operații automate

Epson Stylus Pro 4000 oferă un design metalic elegant, negru și argintiu, care oferă un panou frontal ușor de utilizat, cu afișaje iluminate în fundal și indicatoare de nivel de cerneală. Funcționarea este simplificată cu șase butoane simple amplasate lângă panoul afișajului. Timpul de instalare și efortul sunt, de asemenea, mult reduse datorită unei funcții de aliniere a capului auto încorporată. Această tehnologie utilizează un senzor încorporat de fascicul alb care scanează automat modelele de aliniere imprimate create de imprimantă și apoi face ajustări automate, dacă este necesar. Același senzor de fascicol alb este folosit și pentru a detecta duzele înfundate și pentru a activa automat ciclurile de curățare a capului atunci când este necesar.

Imprimare înaltă și viteze de imprimare mai rapide

Epson Stylus Pro 4000 este capabil de imprimare la rezoluție de 2, 880 x 1, 440 dpi - rezultând în amestecuri mai fine și tranziții fotografice mai fine. De asemenea, utilizează picături variabile la fel de mici ca 3, 5 picolitri pentru a reduce foarte mult timpul de imprimare în timp ce optimizează calitatea fotografică. În plus, tehnologia avansată Micro Piezo (D) DX3 (TM) ASIC de la Epson controlează procesul de imprimare pentru a obține o calitate consistentă a imaginii și o ieșire coloră de la imprimare la imprimare.

Epson Stylus Pro 4000 imprimă de până la 1, 9 ori mai rapid decât oricare altă imprimantă Stylus Pro, cu ajutorul unui nou cap de imprimare cu o lungime de 1 inci, ambalat cu 180 de duze pe canal. În funcție de modul de imprimare, utilizatorii pot crea o imagine de 8 "x 10" de calitate foto la un minut, șapte secunde - sau pot crea un 8 "x 10" la un nivel de calitate care să depășească laboratoarele foto tradiționale în aproximativ șapte minute, opt secunde.

Caracteristici pentru aplicații de verificare și inginerie

În plus față de crearea fotografiilor la nivel profesional, Epson Stylus Pro 4000 este, de asemenea, o soluție ideală pentru pre-presare, grafică, aplicații GIS, ingineri CAD și alți profesioniști avansați în imagistica digitală. Un mod de cerneală "Dual CMYK" este disponibil pentru diferite aplicații și tipuri de suporturi care permit utilizatorilor să dedice toate cele 8 canale pentru a rula simultan două seturi identice de cerneluri cian, magenta, galben și negru. Modul Dual CMYK oferă o combinație ideală de calitate ridicată a imaginii și viteze de imprimare chiar mai rapide (aproximativ 1, 9 ori mai rapidă decât modul fotografic al imprimantei) pentru aplicații cum ar fi imprimarea GIS, CAD sau hârtie simplă.

Capacitatea Stylus Pro 4000 de a crea imagini de 17 "x 22" este, de asemenea, ideală pentru designerii de grafică, care de obicei creează machete de două pagini pentru reviste, broșuri și alte aplicații pre-press. Deoarece numeroși designeri grafici sunt de obicei limitați la imagini de 13 "x 19" pe dispozitivele lor curente de imprimare, formatul mai mare al Stylus Pro 4000 creează imprimări cu spațiu suplimentar în jurul granițelor pentru scrierea de manuscrise sau semnarea aprobărilor. Imprimanta poate de asemenea să gestioneze imagini de dimensiune C care sunt utilizate în mod obișnuit de către utilizatorii GIS și CAD.

Pentru designerii grafici este disponibil un software opțional EIP Stylus Professional 2.0 RIP cu adevărat Adobe PostScript (R) 3. Mai multe alte RIP-uri și fluxuri de lucru ale terților vor fi, de asemenea, compatibile cu Epson Stylus Pro 4000 pentru a satisface mediile de lucru cele mai exigente din industria tipografică.

Driver și conectivitate

Epson Stylus Pro 4000 utilizează un driver fotografic profesionist Epson pentru Macintosh și Windows, permițând un control complet al densității chiar și atunci când funcția de gestionare a culorilor șoferului este oprită. O gamă largă de interfețe de imprimantă include un port USB (1.1 și 2.0), un port IEEE 1394 FireWire (TM) și un slot de extensie Epson pentru instalarea cardului opțional 10/100 BaseT Ethernet.

Prețuri, disponibilitate și asistență

Stocul Epson Stylus Pro 4000 are un pret de 1 795 USD (pret estimat pe strada) si va incepe livrarea in ianuarie 2004 prin intermediul dealerilor autorizati Epson. Un stand opțional / dulap de imprimantă opțional va fi disponibil pentru aproximativ 399 USD.

Epson Stylus Pro 4000 este compatibil cu Garanția limitată standard SM (Epson Preferred) (SM). Acest program de un an include acces gratuit la apelurile telefonice avansate de luni până vineri și, de obicei, înlocuirea produsului în următorii zile de funcționare în cazul puțin probabil al unei defecțiuni hardware. Planurile de service Epson Preferred Plus sunt de asemenea disponibile, oferind unul sau doi ani de protecție suplimentară care pot fi achiziționate în orice moment înainte de expirarea garanției standard de un an. Pentru mai multe informații despre garanțiile Epson, programele de service și produsele, sunați la 1-800-GO-EPSON (1-800-463-7766) sau vizitați site-ul Web la //www.epson.com/.