Noile senzori Kodak îmbunătățesc fotografiile cu lumină slabă - Fotografie - 2019

Camera foto digitala PNI Explorer M1 18MP display LCD 2.7 inch (Iunie 2019).

Anonim

Eastman Kodak a anunțat o nouă dezvoltare în tehnologia digitală a senzorilor de imagine, care îmbunătățește sensibilitatea și poate reduce sau chiar elimina nevoia de flash-uri.

Noua tehnologie de senzori a Kodak adaugă pixeli panchromatici "clare" la elementele tradiționale de captare a culorii roșu, verde și albastru într-o gamă tradițională de senzori de imagine. Deoarece pixelii clari sunt sensibili la lumina la toate lungimile de undă, ele colectează mai multă lumină care o face să treacă prin senzor, permițând camerei să realizeze imagini clare în condiții de lumină scăzută fără a crește timpul de expunere. În general, tehnologia oferă o creștere de 2 × la 4 × a sensibilității.

"Aceasta reprezintă o nouă generație de tehnologii de senzori de imagine și abordează una dintre marile provocări cu care se confruntă industria noastră - cum să capturați imagini digitale clare și clare într-un mediu slab luminat", a declarat Chris McNiffe, Manager General al grupului Kodak Image Sensor Solutions. eliberare. "Aceasta este o abordare cu adevărat inovatoare pentru îmbunătățirea fotografiei digitale în toate formele și subliniază capacitatea unică a Kodak de a-și diferenția produsele prin furnizarea de tehnologii digitale avansate care fac într-adevăr o diferență pentru consumator".

Majoritatea senzorilor pentru camere digitale sunt construite pe ceea ce se numește designul Bayer, modelul dezvoltat de cercetătorul Kodak, Bryce Bayer, în 1976. Acesta conține patru senzori - unul roșu, unul albastru și două verde - și utilizează pixelii verzi pentru a capturați cea mai mare parte a informațiilor de luminanță pentru o imagine. Tehnologia nouă a Kodak utilizează o rețea de patru până la patru, în care aranjamentul fotoreceptorilor poate fi schimbat dacă se dorește și care este intercalat cu pixelii panchromatici "clari" pentru a crea un canal de luminanță mai sensibil, sensibil la toate lungimile de undă vizibile . Tehnologia poate fi aplicată atât senzorilor de imagine CCD, cât și CMOS.

Kodak se așteaptă să preleveze noua tehnologie de senzori în primul trimestru al anului 2008 și declară că lucrează împreună cu alte companii importante pentru a implementa tehnologia într-o gamă largă de produse industriale, speciale, profesionale și de consum.

Noua tehnologie de senzori reprezintă un pas public în strategia actuală a Kodak de a îmbrățișa tehnologia digitală și de a lăsa în mare parte o afacere tradițională bazată pe film. Compania declară că va fi capabilă să alimenteze tranziția prin utilizarea portofoliului de brevete existent, pe care în mod tradițional îl păzea foarte atent. Noul senzor de imagine - combinat cu o aventură recentă în piața imprimantelor cu jet de cerneală - poate reprezenta primele mișcări vizibile într-o nouă strategie pe termen lung pentru companie.